Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Registri poslovnih subjekata
u Bosni i Hercegovini

mailprint fav manja slovaveca slova

Pomoć za korištenje web stranice

 

Na ovoj stranici možete pretražiti sve sudske elektroničke registre poslovnih subjekata, Registar poslovnih subjekata Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine, Registar poslovnih subjekata Federacije Bosne i Hercegovine i Registar poslovnih subjekata Republike Srpske.

Elektronički sudski registri sadrže podatke o poslovnim subjektima, odnosno pravnim osobama čiji je upis obvezan u skladu sa zakonima o registraciji poslovnih subjekata (gospodarsko društvo, odnosno poduzeće osnovano s ciljem obavljanja gospodarske djelatnosti, zadruga ili zadružni savez i druga pravna osoba koja obavlja gospodarsku djelatnost, koje se osniva sukladno posebnim zakonima entiteta i Brčko Distrikta, s ciljem ostvarivanja profita), a od momenta od kada su se elektronički registri počeli koristiti u registracijskim sudovima. Ovdje dostupne informacije iz elektroničkih registara isključivo su informativnog karaktera i ne zamjenjuju ovjerenu ispravu - izvod iz Registra mjerodavnog registarskog suda - koji se izdaje na zahtjev zainteresirane osobe na propisan način.

Pretraga elektroničkog registra je podijeljena u dva segmenta: OSNOVNU PRETRAGU i NAPREDNU PRETRAGU, a omogućen je i GRAFIČKI PREGLED NAJVAŽNIJIH STATISTIČKIH IZVJEŠĆA.

OSNOVNA PRETRAGA: Da biste pronašli podatke o željenim poslovnim subjektima, osnovna pretraga vam omogućava jednostavnu pretragu po matičnom broju subjekta (MBS), punom ili skraćenom nazivu, te imenu osnivača, odnosno nazivu poslovnog subjekta u slučajevima pravnih osoba kao osnivača. Po unošenju željenih parametara kliknete na gumb "TRAŽI". Ukoliko postoje poslovni subjekti koji ispunjavaju kriterije pretrage bit će prikazani u tablici. Klikom na odabrani poslovni subjekat iz tablice, prikazati će vam se svi osnovni podaci o danom poslovnom subjektu, a uz pomoć lijevog izbornika možete doći i do ostalih potrebnih informacija za danog poslovnog subjekta, poput: osnivača, uprave, kapitala, registriranih djelatnosti, podružnica, subsidijara, ovlasti za vanjsku trgovinu, te dodatnih napomena.

NAPREDNA PRETRAGA: Napredna pretraga vam omogućava kompleksnija pretraživanja i mogućnost odabira više parametara, poput: sjedišta, razdoblja registracije, pravnog oblika organiziranja, zemlje osnivača, iznosa ugovorenog i uplaćenog kapitala, registrirane djelatnosti, i sl. Po unošenju željenih parametara kliknite na gumb "TRAŽI". Ukoliko postoje poslovni subjekti koji ispunjavaju kriterije pretrage bit će prikazani u tablici. Klikom na odabrani poslovni subjekat iz tablice, prikazat će vam se svi osnovni podaci o danom poslovnom subjektu, a uz pomoć lijevog izbornika možete doći i do ostalih potrebnih informacija za danog poslovnog subjekta, poput: osnivača, uprave, kapitala, registriranih djelatnosti, podružnica, subsidijara, ovlasti za vanjsku trgovinu, te dodatnih napomena.

Povratak na vrh

 

   1 - 1 / 1