Početna stranica Portala pravosuđa BiH


Registri poslovnih subjekata
u Bosni i Hercegovini


Dobro došli na stranicu BIZREG.PRAVOSUDJE.BA
Na ovoj stranici možete pretražiti sve sudske elektronske registre poslovnih subjekata : Registar poslovnih subjekata Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Registar poslovnih subjekata Federacije Bosne i Hercegovine i Registar poslovnih subjekata Republike Srpske.

Elektronski sudski registri sadrže podatke o poslovnim subjektima, odnosno pravnim licima čiji je upis obavezan u skladu sa Zakonima o registraciji poslovnih subjekata (privredno društvo, odnosno preduzeće osnovano s ciljem obavljanja privredne djelatnosti, zadruga ili zadružni savez i drugo pravno lice koje obavlja privrednu djelatnost, koje se osniva u skladu s posebnim zakonima entiteta i Brčko distrikta, s ciljem ostvarivanja profita), a od momenta od kada su se elektronski registri počeli koristiti u registracijskim sudovima. Ovdje dostupne informacije iz elektronskih registara su isključivo informativnog karaktera i ne zamjenjuju ovjerenu ispravu - izvod iz Registra nadležnog registarskog suda - koja se izdaje na zahtjev zainteresiranog lica na propisan način.

 

Pretraga elektronskog registra je podijeljena u dva segmenta: OSNOVNU PRETRAGU i NAPREDNU PRETRAGU, a omogućen je i GRAFIČKI PREGLED NAJVAŽNIJIH STATISTIČKIH IZVJEŠTAJA.


Važne informacije

Datum posljednjeg ažuriranja podataka:19.03.24. Ovdje dostupne informacije iz elektronskih registara su isključivo informativnog karaktera i ne zamjenjuju ovjerenu ispravu - izvod iz Registra nadležnog registracijskog suda - koja se izdaje na zahtjev zainteresiranog lica na propisan način.